söndag 27 februari 2011

Resultat och rapport KM deltävling #1

11 tappra Utbrytare samlades i Ågesta för att genomföra säsongens första deltävling i KM. En extra krydda var att vi hade tillfället att välkomna tre nya medlemmar som trotsat kylan och kommit för att mäta sina krafter med veteranerna i klubben. Få visste vilken kapacitet de hade att erbjuda, vilket gjorde Tomas (Westerlund), Daniel (Coquard) och Wilhelms (Nyberg) deltagande extra spännande.

Prognosen för kvällen var -10C enligt SMHI kvällen innan, men försämrades löpande under dagen. 45 minuter innan start kontaktade en ängslig Bergman tävlingsledningen för att kontrollera om det verkligen var så att vi skulle genomföra tävlingen då temperaturen nu krupit ner till -21. Vi i tävlingsledningen kände dock inga tveksamheter efter att ha genomfört 63km i -25 föregående helg.

Efter en genomgång av bansträckningen för de som missat prologen och för-prolog gick slutligen startskotten (kvicksilvret visade nu -22) och undertecknad kunde se 11 taggade Utbrytare ge sig iväg sugna på att förskansa sig så många poäng som möjligt i tävlingen. Själv var jag nu så frusen att jag var tvungen att åka iväg med bilen 20 minuter för att få upp värmen.

Efter första varvet hade fältet spridit ut sig och Munther skaffat sig två minuters försprång till den efterföljande klungan med Johansson, Lindberg, Peter och debutanten Tomas. Därefter kom deltagarna i en strid, men något utspridd, ström.

Tävlingsledningen passade på att utnyttja Bidevinds sjukdom till något positivt genom att för första gången vid en KM tävling erbjuda vätskekontroller vid varvning. Termosarna var laddade med sockerrik saft till alla LCHF-anhängares glädje. Tätklungen valde dock oftast att totalt nonchalera vätskekontrollant Bidevind (de höga poängen hägrade där framme).

Tyvärr var kylan märkbart påtaglig för många deltagare och för några så illa att de tvingades att kliva av efter två varv och en efter tre varv. En eloge till stark kämparvilja och till Daniels premiär.

En för kvällen formstark Munther kunde varv efter varv konstatera att det avstånd han ordnat genom rycket under första varvet höll i sig. Slutligen kunde han likt en annan svensk skidhjälte (dock på begäran) backa in över mållinjen ute i Ågesta som stolt segrare i första deltävlingen i KM 2011. Ett stort grattis också till Tomas som gick in på en stark andraplats före Lindberg.

Videon nedan får sammanfatta kvällen.


(tyvärr erbjuder Blogger inte stora filer, bättre videokvalitet finns här)

Resultatlista med mellantider (ladda ner PDF)


//Tävlingsledningen genom Bidevind
(med reservation för att jag kan ha misstagit mig på något namn i kylan)

4 kommentarer:

Bidevind sa...

Starkt kämpat alla ni som deltog!

Chairman sa...

Bröder! Ni har verkligen satt en ny standard för KM arrangemang! Stort Tack! Grymt imponerad av hela arret! Från inbjudan via vätskekontroll till summering med video. Kul även med alla ny ansikten. Sist men inte minst Grattis Lars till segern, själv är jag grymt nöjd med min insats trots att avståndet upp till täten var väldigt lång... Jag tror att många av Er är väldigt bra förberedda för en tur i födersspår nästa helg. Lyckat till //bergman

Basso sa...

Nu behöver man inte ens starta i loppen för att få en fullgod insyn i loppen - snyggt arrangerat Bidevind/Johansson.

Lycka till alla som kör Vasan till helgen också.

/Krister

Per sa...

Snygg film!