söndag 27 februari 2011

KM Cup längdåkning

Tack för ett utmärkt arrangemang. Speciellt vätskekontrollen var toppen!
För min del var KM Cup var lärorikt. Att det går att åka längd utan att frysa i -20 grader var en positiv överraskning . Mindre positivt var min placering i loppet som grundade sig i allt för få träningsmil och att jag inför loppet tänkte att när det är så kallt kan ju inte fäste vara något problem alls, här gäller det att satsa på glid. Ack så fel jag hade, dåligt fäste gjorde att jag inte alls kände mig så stark när Limpan drog förbi mig i uppförsbacken i början av sista varvet. Kunde inte bjuda på motstånd alls trots att jag brukar klättra på rätt bra. I gengäld fungerade glidet perfekt, kan inte minnas att jag i en tävling kunnat vila mig bakom framförvarande åkare så länge i nedförbackarna tidigare.

Alla ni vältränade, hoppas ni får bra före i Vasaloppet och sätter personliga rekordtider!

PS: Nästa KM Cup är på landsvägscykel. I år ska jag hålla mig och inte vara Utbrytare, i vart fall inte fullt så tidigt som i fjol.
/Peter

1 kommentar:

Munther sa...

Kan bara instämma i ett bra arrangerat KM av bröderna, och speciellt Fredrik som ställde upp med "langning" av varm saft i -20 grader trots sjukdom. STARKT!
Kul med så många nya ansikten på startlinjen oxå!
// Munther