torsdag 3 maj 2012

Madrid Marathon 2012

Tänkte försöka mig på en liten kort race report, det var ett tag sedan.

Lördagen den 21 april begav sig undertecknad med flyg ner till Madrid för att under söndagen genomföra Madrid Marathon, mitt 7:e marathon i ordningen (IM exkl.). Va allt lite osäker på form, vikt och en liten skada jag ådrog mig baksida lår under Vällingbymilen 8 dagar tidigare.

Ca 21.000 pers stod på startlinjen vid Plaza Colon, för att delta i 42.2k alt 10k. Tror det var ca 9000 som sprang maran. Loppet gick mestadels inne i centrala Madrid och var även inspirerat från staterna som ett sk Rock n´ Roll marathon vilket gjorde att det var fullt drar längs banan. Tror det var inte mindre än 14 hårdsrocksband som spelade runt banan.

Med tanke på min osäkerhet så var planen att inleda lite lugnt. De första 2km gick strax över 5 minuterstempo och låret verkade hålla, dags att trycka på lite. Första 5 gick på 24.46, milen på strax över 50 och halva maran genomfördes på 1.45.15 (50 sekunder långsammare än rekordtiden från Rom året innan). Kommande 5 km tog jag faktiskt in något, men började tappet så sakteliga. Andra hälften genomfördes på ca 1.57 och tiden i mål blev 3.42.35, min näst bästa mara någonsin vilket jag faktiskt var oerhört nöjd med. Hade en skräckmara i minnet från Lissabon i december då andra halvan gick på 2.09, så detta var en skönt besked inför årets kommande satsningar.

Kul mara, riktigt bra drag, något backig för att komma ner riktigt i tider, men overall ett som alltid fantastiskt äventyr!

-D

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Starkt genomfört med tanke på förutsättningarna!

Andreas sa...

Starkt jobbat!

Berra sa...

Inspirerande! Du kan det här med att disponera ett lopp!