lördag 26 juni 2010

Vättern Runt 2010

Som vanligt är det jag som får skriva referatet. Detta år stod 8 starka Utbrytare på startlinjen när Vätternrundan skulle genomföras tidigt tidigt lördag morgon den 19 juni.

Vår eminente kassör (bl. mycket annat), Krister B, som själv inte startade, hade fixat med gemensam start och boende. En stor eloge för detta arr!

03.08 var det dags att ge oss iväg. Vi åkte ner/upp i olika bilar för att inkvartera gemensamt på dagiset Trollsländan (eller egentligen dess syster som jag inte kan namnet på). För några utav oss lyckades vi även fixa käk på dagiset, vilket vi skall boka i förväg nästa år. Funkade klockrent. På tidiga kvällen gick vi för att hämta nummerlappar, inhandla Bars/Gel etc. och de sista nödvändigheterna.

Vid halv 9 tiden var det läggdags för alla utom Bergman som lämna in cykeln sent på kvällen, för att sedan trampa på alla när det var dags för honom att gå till kojs. Klockan ställdes på 01.30, då vi kokade gemensam gröt innan det var dags att gå till starten. Väl vid starten mötte vi upp den enda Utbrytaren som inte bott med oss andra, Gurra R, som hade slaggat i en bil nån timme och inte hade varken nummerlappe eller chip till hands. Men det löste sig och alla kom iväg i tid. Gurra passade på att pissa en sådär 20 sekunder innan vi skulle iväg.

Det var dessvärre rätt dåligt med bra klungor ner till Jkpg. Vi följde en som gick otroligt ryckigt, ena sekunder uppe i 40 nästa nere i 25. Det blev för mycket intervallträning för oss, så det blev en cyklande på egen hand för oss. Micke H var dessvärre den första som var tvungen att släppa. Innan Jönköping hade även Gurra släppt fältet. Vi tyckte nog alla att det gått lite väl sakta ner till Jkpg, för att nå under 9-9.30 som var målet vi satt upp. Vi hade vinden mot oss på väg ner, vilket dock bådade gott för färden upp längs Vätterns västra sida.

Direkt efter Jönköing splittrades dessvärre gruppen något. Limpan lyckades hänga en rätt snabb klunga, medans övriga inte var riktigt vakna. Peter Kaz var redan en bit före.

Vid Fagerhult hade lillbroder Johansson återigen oturen att åka en punka (precis som på KM, det är nog dags att se över utrustningen?!), samt att Kim hade den stora oturen (men samtidigt en oerhörd tur) att köra ihop med en annan cyklist varpå han landade i diket. Som tur var klarade han sig hyfsat helskinnad, med lite skrubbsår och en trasig sko. I övrigt kunde resten av loppet genomföras utan några större fadäser. Peter K åkte på ett smällande däck, men fick god hjälp av funktionärer runt banan.

Som vi kan se nedan av resultaten, så åkte tråkigt nog inga Utbrytare över mållinjen tillsammans. Iom att jag själv lyckades hitta en snabb och bra klunga att köra med, så fanns förhoppningar om att gå under, för min del, magiska 9 timmar! Men då krävdes att hålla den goda farten, samt inga fadäser eller onödiga stopp på vägen. Jag var pissnödigt i nästan 15 mil, och drickat tog slut när det var ca 4 mil kvar, men jag kände att nåt stopp skulle jag inte hinna med. Därav körde hela rundan utan att kliva av sadeln en enda gång. Övriga Utbrytare gjorde stopp i Fagerhult och Boviken.

Som vi kan utläsa nedan så gjorde klubbens medlemmar alla mycket starka insatser. Cykel är nog den gren där vi är som allra starkast. Hoppas vi nästa kan bli några fler och lägga upp ribban ännu lite högre. Kan anmäla oss till en Sub 9 grupp, vilket jag alla som åkte iår kommer ha goda möjligheter att kunna uppfylla.

Resultat VR 2010:

Daniel Lindberg 8.55
Peter Kazinczy 9.11
Kim Quarnström 9.16
Fredrik Bidevind 9.20
Fredrik Bergman 9.22
Andreas Johansson 9.35
Gustav Rhedin 9.45
Mikael Håkansson 11.33

-Limpan Contador

3 kommentarer:

Basso sa...

Jag har redan tidigare gratulerat gänget till en fin prestation men det är väl bäst att göra det officiellt här på bloggen också.

Extra stort grattis till Limpan naturligtvis som klarade den magiska 9 timmars-gränsen!

/Krister

Chairman sa...

Bra skrivet, kanske skulle du lite mer i detalj beskrivet om lag-mötet innan loppet där du som cykel kapten la upp strategierna för stopp i Fagerhult och Boviken... Vi var några som var lite vilsna när vi letade efter vår kapten i Fagerhult...:-) Hursomhelst, jag vet hur det är när tävlingsinstinkten slår till och är inte långsint... Stort Grattis till din Sub-nio tid och alla andra Utbrytare som också gjorde en stråland insats. Ses på Onsdag //Thorpedo Bergman

Bielke sa...

Kul att se att hårt arbete lönar sig. Bra jobbat allihop!