torsdag 16 februari 2012

Race report: KM skidor


I går gick årets första deltävling i KM av stapeln. Det var ett magert startfält som samlats på pakeringen vid Bisslinge golfbana för att avgöra ifall tävlingen skulle hållas.

Ett gemensamt beslut om att korta ned tävlingen till två varb (14,6km) togs baserat på att spåren skulle vara översnöade och obefintliga.

Förusättningarna vid tävlingsstart var
betydligt bättre än Bielkes prognoser om 10m/s.

Inledningsvis såg det ut att luta åt ett spurtavgörande med bara ett åkbart spår. Bielke tog tidigt täten tätt följd av Bidevind och Jonas med övriga fältet precis bakom. Efter någon kilometer hade tätklungan med Bidevind och Bielke skapat sig ett betryggande avstånd. Det ryktas att Jonas någonstans här klev åt sidan med stor syreskuld och övriga fältet passerade.

Efter några kilometer tänkte Bidevind att han skulle avlasta Bielk
e genom att dra en stund. Det var då det visade sig att det på Bisslinge med rådande förhållanden var bättre ha glid än fäste när Bidevind med några staktag distanserade Bielke med några meter. Luckan skulle hållas genom båda varven.

Längre bak i fältet spreds klungan tidigt ut, där Munther följd av Tomas la Bergman och Jonas bakom sig. Det var framgångsrikt att ta position under loppet då det var svårt att köra om på utsidan och man inte vann något på att ligga bakom en annan löpare då spåren direkt blåste igen.

Tyvärr för spänningens skull blev det inga rafflande spurtstrider om poängen i KM.

Skutresultat och tider;
1. Bidevind 1:01:05
2. Bielke 1:06:30
3. Munther 1:11:25
4. Tomas 1:17:35
5. Bergman 1:34:17
6. Jonas 1:45

/Bidevind



Bielke som glad tvåa
Nöjd Munther placerade sig på tredje plats

2 kommentarer:

Munther sa...

Tack Bidevind för arrangemanget och genomförandet trots Bielkes numer notoriska försök till att flytta skidtävlingen i sista stund (*pik, med glimten i ögat, Bielke*)
Börjar numer bli en tradition med "icke idealiska" förhållanden, men som Bidevind skrev. Vi kallar ju oss inte Utbrytare utan anledning ...
STORT LYCKA TILL i Nordamerika till bröderna Bidevind/Johansson

Chairman sa...

Fredrik! Tackar återigen för ett gediget Arr, men var e´Andreas och alla andra Utbrytare! Grattis till segern. Till övriga deltagare säger jag - bra kämpat. Lycka till in Us / bergman