söndag 21 augusti 2011

Stockholm Triathlon - Olympisk Distans

Det var ett bra tag sedan man skrev ett inlägg på bloggen. Har blivit några tävlingar sen sist:-), och tänkte lägga ut en kort blänkare om Stockholm Triathlon som gick av staplen i City idag. PÅ plats var Lindberg, Bergman och även vår snart nya medlem Robert Fuchs, den gamla cykelräven från Uppsala, som var en av få i vår grupp som gick in på 8.55 på Vättern.

Starten för dagens tävling var vid Sjöhistoriska där 1500m inleddes i Djurgårdskanalen. Klubbmästarn Bergman var självklart snabbast upp ur vattnet av oss 3 på dryga 31 minuter, Fuchs 34 blankt, med Lindberg en bit efter på dryga 37. En klar förbättring mot senaste Olympen förra året då det hann gå 45 minuter i "sänket" var på land.

Därefter skulle det cyklas 40km i vår vackra stad, på Strandvägen, via Slottet, Skeppsbron, S. Mälarstrand, Västerbron och N. Mälarstrand för att sedan vända. Detta skulle upprepas 2 ggr. Gick riktigt bra för oss alla 3. Fuchsen snabbast på dryga 1.09, Bergman 1.11.30, Lindberg, 1.12.20. Bra tider på 40km, ca 33km/h?

Sedan löptes det 10km på Gärdet, 4 varvx2,5km. Fuchsen hade problem med höften, hasade in på 1.01, vilket var starkt ändå, med tanke på att han innan bara hade tänkt köra 2 grenar. Bergman gör ett starkt lopp på 52.30. Lindberg överträffar sig själv, går ikapp Bergman på sista varvet då det återstår ca 1,5km, gör Löpningen på 45.10!

Lindberg: 2.41.00
Bergman: 2.41.58
Fuchs : 2.50.45

Ska ni nån gång köra en Triathlontävling så kör denna! Fint arrangerat med härligt cykelstråk i Sthlm City. Löpningen gick mestadels på grusväg på Gärdet, förutom ca 600m per varv med asfalt.

Nästa vecka kör jag och Bidevind Sala Silverman, Halv Iron Man. Klubbrekordet ska slås, 5.37.59. Laddningen mot nästa IM har börjat:-)!

-D

4 kommentarer:

Munther sa...

Kul att du vaknat till liv på bloggen igen Limpan. Åtminstonne jag har uppskattat dina rapporter. Låter faktiskt som en intressant tävling att boka in i kalendern 2012.
Imponerad av er alla tre. Ser att DU SER STARK UT INFÖR KM-LÖPNINGEN ...
/ L

Basso sa...

Vi har saknat bloggandet Daniel, kul att se din comeback. Starkt kört i helgen också och lycka till med Sala nästa helg!

Chairman sa...

Snygg rapport! Nästa gång springer jag under 50min och då hinner du inte ifatt... :-)

limpan sa...

Men då simmar jag bättre...;-)