torsdag 31 augusti 2017

Resultat KM Swimrun 30/8 2017

En ljuv sommarkväll i Velamsund avgjordes KM i Swimrun.

Det var ett starkt startfält som mötte upp. Huvudfavorit var utan konkurrens Bidevind som kör Ö-till-Ö nästkommande måndag, som andra-favorit får vi nog räkna frisims-fenomenet Bergman som ligger i hårdträning inför Ironman i Barcelona. Därefter var fältet rätt öppet. Moritz som tränade för att köra Ironman Köpenhamn innan en öroninflammation satte stopp skulle kanske flexa musklerna som fått vila. Tomas som just gjort en kanontid på Fjällmaran skulle kanske springa ifrån oss på löpsträckorna så vi inte hann i kapp på simsträckorna? Widell som är ett oskrivet kort i Swimrun-sammanhang men både en god löpare och simmare skulle kanske sätta oss på plats? Lindberg och undertecknad hade nätt och jämnt återhämtat oss efter Ironman Köpenhamn, men där fick vi ju ett bra träningspass så vi borde enkelt klara den annars rätt tunga banan.

Efter en genomlöpning av sista delsträckan och efter att alla utrustats med signalfärgade badmössor eftersom banan går i vatten med båt-trafik så drog startfältet iväg. Bidevind och Moritz tog snabbt täten fram till första simsträckan. Först upp på Fårholmen var Bidevind följd av Bergman, Moritz och Nyberg, Westerlund, Widell och Lindberg.
Den ordningen höll sig till och med den andra simsträckan. På den tredje löpsträckan kom den första riktiga utmaningen, den branta tekniska berghällen som gav alla maxpuls. Redan på den sträckan så förlorade vi en deltagare när Lindberg missade en snitsel och tog en grusväg nästan fram till Gustavsberg innan han vände. Mycket tråkigt, men han gjorde det till ett bra träningspass genom att lägga sig och köra intervallpass på S3-simsträckan i väntan på oss andra, föredömligt! Det övriga fältet fortsatte och Moritz och Nyberg bytte omväxlande plats under löp och simsträckor, Moritz simmade snabbare och Nyberg sprang snabbare. Bidevind och Bergman drog ifrån övriga på simsträckorna och Widell fick i fältets bakre del släppa kontakten med Westerlund. Widell höll även på att göra en frivillig extra loop efter det första varvet när han mötte Bergman som vänligt nog visade in honom på banan igen.
Bandragningen fick flera positiva kommentarer trots några navigeringsmissar, men roligast att höra var nog Widell som gjorde sitt första swimrun-lopp:
- Jäklar vad roligt det här var, men satan vad jobbigt!
Kanske får vi se en taggad Widell med nya paddlar vid nästa års Swimrun KM, redo att ge oss en rejäl omgång?

Slutresultatet blev:
1. Bidevind  1.02.30
2. Bergman  1.08.00
3. Nyberg   1.08.48
4. Moritz   1.10.25
5. Westerlund  1.15.13
6. Widell     1.28.18
7. Lindberg DNF

Efteråt analyserades loppet grundligt och bars, kaffe och sockerhaltiga drycker inmundigades.

Lite stämningbilder

Bergman KM 2:aWidell: En ny Swimrun-fantast har sett ljuset 
"Jäklar vad roligt det här var!"

Moritz svischar förbi kameran på upploppet. 1 kommentar:

Bidevind sa...

Fantastisk bana förmodligen en av de roligaste swimruns som vi har kört. Som någon har kört. Ever.