torsdag 29 juni 2017

Resultat KM i Simning 2017

Årets KM-deltävling i simning begåvades med god uppslutning, trots att vissa medlemmar som vant sig vid simtemperaturer som man i Sverige bara kan uppleva inomhus valde att stå över. Vi höll dessutom i sista sekund på att tappa Wille som ombytt och klar på badbryggan deklarerade "Neeej... det här ser för kallt ut! Jag hoppar nog över det här!" Wille gick att övertyga om att vattnet var varmare än det såg ut, så sju Utbrytare och en gästspelare kom till start.

Vädret var fantastiskt och vattnet visade sig vara riktigt varmt. Efter kort genomgång av dagens bansträckning och smärre modifieringar för att slippa potentiella incidenter med några fiskare som parkerat vid det tilltänkta målet, släpptes startfältet iväg.

Fältet trängdes direkt ihop och i den initiala rusningen uppnåddes nästan lite Vansbrokänsla med knuffar, dragningar och händer i ansikten.

Vi som låg lite längre bak i fältet hade lite svårt att överblicka händelserna under loppet, men Mats lär ha legat i täten hela vägen. Bergman och Bidevind låg i Mats' hälar fram till rundningen av badflotten, men därefter drog Mats ifrån. Bergman och Bidevind hade en uppgörelse där målgången var så jämn att den inte ens kunde avgöras av vår inhyrda måldomare, så de delar andraplatsen.

Widell misslyckades med att upprepa fjolårets strategi, då han lyckades drafta på Bergman större delen av loppet för att precis på slutet dra om honom. Trots det, en hedersam fjärdeplats.

I striden på nedre halvan av tabellen ledde Björn vid rundningen av badflotten, med Wille och Limpan strax bakom och Westerlund sist i fältet. På målrakan rullade det på bra för Westerlund, som passerade Limpan och Wille. Limpan bet i sin tur ihop och tog sig förbi Wille. Björn var nog snabbast på sista delsträckan, men lyckades sämre med sightingen och gav på så sätt bort femteplatsen till Westerlund, efter att ha simmat ett par hundra meter extra.

Kul med så bra uppslutning och bra genomfört lopp allihop!


Resultat:
1. Mats
2. Bergman
2. Bidevind
4. Widell
5. Westerlund
6. Björn
7. Limpan
8. Wille

Inga kommentarer: