onsdag 24 maj 2017

Resultat KM i Cykel 2017

Igår fick fick total ledaren i Girot Tom Dumoulin stanna och skita precis innan den avslutande klättringen på den 16 etappen, inte riktigt lika dramatiskt men nästan var det då Utbrytar KM i cykel avgjordes i ett historiskt första tempolopp över 45KM. Det blev en sekund duell om första platsen mellan Wille och Bidevind och en sekund strid om tredjeplatsen mellan Mortitz och undertecknad. Över distansen 45km var det tillslut åtta sekunder som skilde mellan Bidevind och Wille, skulle tro att den gode Bidevind funderande både en och två gånger var han kunde hämta de sekunderna innan han släckte lyset igår, kanske blir det nu en tempohoj...

Det är svårt att referera ett loppa med intervall start 2 minuter emellan varje åkare, det blev två omkörningar, Bidevind passerade lillebror och Wille dånade förbi mig med knappt 15km kvar att åka. De flesta tyckte det var kul att köra tempo som omväxling, full fart från start till mål med brinnande ben :-).

Tjugosju futtiga sekunder skilde mig och Andreas i duellen om tredjeplatsen, ungefär samma antal sekunder som Andreas slösade på att svänga in på fel väg efter ungefär halva rundan, trist som attan, och speciellt ingen bra känsla för mig som tävlingsledare... Och en besviken Andreas i målgång.

Känslan är att det blir fler tempo-lopp i KM framöver! Tack alla deltagare, och Andreas, en tredje plats med dålig smak för mig, sorry! Och slutligen stort Grattis till Wille!

/ Bergman

Resultat KM tempo 45km:

1:a Wille 1:18:42
2:a Bidevind 1:18:50
3:a Bergman 1:21:55
4:a Moritz 1:22:28


Inga kommentarer: