söndag 18 mars 2012

2 Utbrytare i årets löparpremiär

Som sig bör så här tidigt på våren så avgjordes ett av årets första löplopp, 2 sjöar runt, så här 2 veckor efter Vasaloppet.

Perfekt löparväder då kvicksilvret visade 8,9 grader när jag begav mig hemifrån. PÅ startlinjen stod årets 2 satsande Iron Man killar från Utbrytarna, Mr Lindberg och Mr Bidevind. Lite osäker på löpformen var vi nog båda två, och lite osäkra hur benen skulle kännas efter ett gemensamt cykelpass på lödagen på ca 5,5 mil.

För undertecknad var detta 4:e starten i detta lopp, pers måste man väl sikta på ändå tänkte jag, vilket lydde på 53.22 från 2010. Bidevind baissade och hade som mål under 55, med nån form av ambition ändå att gå under 50.

Vi gav oss båda iväg i ett rasade tempo, men jag fick endast se ryggtavlan på Bidevind, sakta men säkert försvinna iväg. Jävel på att kuta tänkte jag, för jag låg inte på latsidan direkt.

Loppet går 2 varv runt Lösjön samt Råstasjön och mäter totalt 11,2km. Banan är relativt flack, men det finns dock 3 hyfsade stigningar under banan, som alltså skall avverkas 2 ggr vardera.

Själv varvade jag på strax under 25.30, skulle gissa på att Bidevind gjorde första på ca 24min.
I helt vanligt att undertecknad gör en bättre andra halva, då jag har för vana att gå ut alldeles för hårt och sedan krokna. Men jag hade skott på en kvinna som jag vet låg 3:a i damklassen, så jag inbillade mig att jag skulle ta mig in på den "pallen".

Var ifatt tidigt på andra varvet och fick en liten lucka, som hon sakta men säkert började äta in. Ca 1km från mål hon ifatt och flåsade i ryggen på mig. "kom igen" nu sa hon och gick upp jämsides. Inte torska en H2H mot en tjej tänkte jag och höll mig axel mot axel, eller min axel var väl snarare vid hennes huvud. I sista branta backen mot mål satte jag allt på ett kort och ryckte, sneglade över axeln på upploppet om hon hade nåt att sätta emot, emn kunde glädjande notera att hon var 3 sekunder efter mig i resultatlistan.

Så 3:a bland damerna, 17:e av 112 i Motionsklassen. Tiden? 50.25. Oerhört nöjd! Bådar gott så här tidigt på säsongen.

Bidevind stod självklart redan och väntade vid mållinjen, i mål på den riktigt finfina tiden 48.23. 12:a i motionsklassen!

Nästa helg blir det Premiärmilen vid Universitet. Tror mig veta att lillebror Johansson står på startlistan tillsammans med mig. Tror att om Bidevins ställer upp så ryker klubbrekordet på 10km all världens väg, Tomas.

1 dryg månad kvar till Madrid Marathon! Siktet för oss båda är dock redan inställt på IronMan Sweden den 18 augusti.

Hoppas fler hänger med på en fin tävlingssäsong 2012!

-Daniel

EDIT: la till en bild där båda Utbrytarna skymtas. Limpan i gul mösst bakom svartklädda snubben och Bidevind i grön tröja och svart mössa snett bakom Limpan //Bidevind

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Själv trodde jag att Limpan låg bakom hela loppet tills den blåa vålnaden som hade legat och flåsat mig i nacken sprang om mig i näst sista backen - visade sig vara en man i 50 års åldern.

Dags att lägga in en högre växel på träningen...

Loppet rekommenderas för de som vill få en tidig start på nästa säsong.

Basso sa...

Snyggt Limpan att du nu börjat tävla i Dam-klassen. Själv är jag favorittippad i Damer +65 på Milspåret den 23:e Maj (he, he...)

Bra jobbat både två, man inser att det börjar kräva en del för att hänga med i tempot i den här klubben.

Munther sa...

Grymt av er båda. Blir tufft att hänga på dig i löparsåret i år Liman, men skall försöka ge dig en match på Lidingö i höst. Lär behöva några månader på mig för att komma ur formsvackan ...

Munther sa...

Grymt av er båda. Blir tufft att hänga på dig i löparsåret i år Liman, men skall försöka ge dig en match på Lidingö i höst. Lär behöva några månader på mig för att komma ur formsvackan ...

Munther sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.