torsdag 19 maj 2011

Resultat KM landsvägscykel 2011

Ett cykellopp att minnas.

Vi var nio personer som kom till start. Henrik Kihlberg var någon minut sen till starten och som kompensation drog han alla oss andra i typ 4/5 av loppet. Ett tag trodde några av oss att Henriks taktik var att leda från start till mål men riktigt så stark var han nu inte. Wille Nyberg gjorde första rycket men vi andra, utom Henrik tror jag, hängde på. När väl första rycket var avklarat var det fler som vill prova men varje tempohöjning ledde till att de andra hängde på direkt eller kom ifatt ganska snart. Alla starka utbrytare är heller inte villiga att ödsla krafter på ett tidigt ryck, samma krafter som behövs i slutspurten. Det kändes otacksamt att höja tempot och snart insåg de som drog att det var dags att ta det lugnt igen och så sjönk tempot på nytt.

Mot slutet såg jag inte allt som hände längre bak i fältet med Per, Bo, Kim, Daniel och jag skapade en lucka mot de andra. Efter att ha dragit en hel del så kom Per något lite efter och vi blev fyra kvar för slutstriden. Bo ryckte i ”sista backen” som inte alls var sista backen och efter en stund var vi andra i kapp. Med bara ett par backar kvar tog jag i maximalt och skapad till min förvåning en lucka denna gång. Ingen hängde på utan nu började taktiken om andraplatsen. Daniel vann den striden tätt följa av Kim och sedan Bo.

Vad årets lopp kommer innebära för taktiken nästa års KM i landsvägscykel kan vi ju fundera över. Att komma sent till start verkar dock inte vara rätt taktik. Jag vill tacka Henrik som så villigt drog nästa hela loppet, stiligt gjort.

Härnäst ser vi fram emot KM i simning. Hoppas lite fler har möjlighet att komma än denna gång.

Placeringar:
1. Peter Kazinczy (12p)
2. Daniel Lindberg (11p)
3. Kim Quarnström (10p)
4. Bo Mattsson (9p)
5. Per Bielke (8p)
6. Wille Nyberg (7p)
7. Lars Munther (6p)
8. Henrik Kihlberg (5p)
9. (?) jag är inte s äker på om Ulf Lindén fullföljde. (1p)

//Tävlingsledningen

Inga kommentarer: