lördag 4 juli 2015

Racereport Långholmen swimrun

Idag gick första upplagan av Långholmen swimrun av stapeln. Efter en rad avslag från Stockholm stad och hamnar på en planerad bansträckning bestämde arrangörerna sig att köra ett promotionlopp för nästa års upplaga. Långholmen huserar förutom ett gammalt fängelse numera förmodligen världens första swimrunklubb. Kul!

Efter en del övertalande och barnvaktsfix så ställde Mr Pannben aka Limpan upp som min partner. Själv satte jag mig på tåget från Göteborg för ett 24h avbrott på semestern. Uppladdningen igår kväll bestod av idel ljug, lite rödvin och diskussion om våtdräkt var bra eller anus. 

Daniel körde superman i vanliga löparskor och sin utbrytardräkt (premiär för honom) och jag tog HEAD dräkten för att öva transitions med simdyna. 

Skor innan lopp

Starten gick på Långholmen och löpning längs vattnet, där vi tidigt försökte ta rygg på täten med tappade två lag ganska direkt. Efter några simningar på Långholmen och runt Reimersholme hade vi känning på tredje laget och gick om. När simningen i Trekanten (längsta på 600m) började var vi jämsides med efter distanserade igen. Vi var i förhållande till dem starka på löpningen och lite svagare på transitions och simningar. Men upptill vattentornet vid den gamla skidbacken gick vi med lätthet ikapp trots 30 extra kilo att släpa på.Loppet gick över förväntan för lag Utbrytarna och vi ordnade podiumplats (3:a) för Utbrytarna trots en broöppning. Efter loppet hörde vi att vinnarna hade kollat upp oss och hade varit lite oroliga med anledning av alla racereports de hittade från Ironmans och löpresultat. Synd att kondition är färskvara. Vinnarna körde för övrigt i speedos, glasögon och en simdyna och vann med god marginal. Jag säger farväl till mina inov-8 och tar emot tips på andra skor att införskaffa för framtiden. 


En nöjd Lindberg solar sig i glansen av tredjeplatsen

Prisceremoni (vinnarna fick startplats till nästa år)


Loppet var välarrangerat med bra vätskekontroller, tydlig snitsling och anvisningar av funktionärer (hästvägar bättre än Stockholm swimrun) och dessutom med ytterst små medel och inga intäkter. Testa gärna att köra nästa år - det kommer bli riktigt kul och då dessutom ännu mer utmanande

/Bidevind

Inga kommentarer: