torsdag 19 februari 2015

Resultat KM Skidor 2015

Den 18 februari gick KM i skidor av stapeln enligt plan.
Det rådde en del osäkerhet huruvida loppet skulle kunna genomföras på spåret runt golfbanan eller om vi skulle bli tvingade att snurra runt det s.k. Hamsterspåret på 600 m.
Berglin hade noterat att vattnet stod decimeterdjupt på ett par ställen på golfbanespårets första 500 m,  men tävlingsledningen hade satt gränsen vid 2 dm, så det påverkade därmed inte bandragningen.

Klockan sju gick startskottet och bröderna Johansson formade omedelbart en tätklunga som undertecknad jagade. Därefter la sig Tomas och Limpan i en grupp och därefter Kazinczy och Berglin.

Spåret var bitvis väldigt blött, bitvis mycket isigt och bitvis hade gräset kommit i dagen, men det hindrade inte utbrytarnas framfart där de stundtals bokstavligen forsade fram. Tomas konstaterade efter loppet att han innan loppet inte hade ett par Stockholmsskidor, men att han numera har det.

Under första varvet så splittrades täten och Bidevind arbetade åt sig en ledning på ca 300 m som han sedan höll in i mål. Undertecknad släppte först en lucka till bröderna, men jobbade under andra halvan av första varvet i kapp Andreas och passerade honom på elljusspårsträckan och höll sedan den positionen in i mål.
Andreas drabbades av ett stavhaveri under andra varvet då ena trugan tackade för sig och ramlade av, men trots det höll Andreas god fart.

Längre ner i fältet försökte Kazinczy ta positioner genom att skapa kaos i ledet genom att köra olika banvarianter på de tre varven, ibland ett varv som var längre än 8 km och ibland ett varv som var kortare än 8 km.
Men Tomas som är en observant skidåkare noterade att han körde om Kazinczy två gånger och lade in en protest hos tävlingsledningen.
Till Kazinczys försvar kan det medges att spårmarkeringen inte riktigt höll samma kvalitet som spåren i Falun, men han var som alla andra inbjuden till prologen.

Efter loppet stod en munter skara skidåkare med kalla fötter och analyserade loppet. Det konstaterades att det var svårt att valla bort sig med det rådande föret, oavsett om man körde ovallat eller med klister så kunde man få fäste i klabbsnön och på isen så gled det lika bra om man körde med FluoroCarbon eller bara borstade skidorna före loppet som Limpan gjorde.
Tävlingsledningen bjöd på kaffe och FlapJacks.

Resultat Skidor 25.2 km

  1. Bidevind         1.41.52
  2. Wille +1.04
  3. Andreas +4.40
  4. Tomas +15.35
  5. Limpan +27.06
  6. Berglin +32.15
  7. Kazinczy -

Inga kommentarer: