söndag 29 juni 2014

KM i simning - rapport

Nio stycken Utbrytare hade samlats för att avgöra var skåpet skulle stå. Det var lite si och så med laddningen och en estimerad vattentemperatur på 16 grader gjorde nog inget för att höja humöret. Redan på parkeringen knorrades det om att man kanske borde begränsa drabbningen till ett istället för de tänkta två varven. Efter lite palaver kortades banan något genom att östra vändningen skulle ske genom att varva badflotten istället för att ta sig ända fram till bryggan.

Starten gick iväg och Kim, Bidevind och Andreas drog snabbt ifrån. Widell, som studerat all teori om drafting som finns att läsa på nätet, hängde också på. I bakvattnet paddlade Björn, Munther, Wille, Reinhammar och undertecknad.

Widell tog rygg på Andreas, som varvade crawl med korta bröstsimsavbrott, en simstil som det finns väldigt lite draftingteori skrivet om, så Widell fick inte den enkla resa genom loppet som han hade planerat. Loppet fortlöpte dock utan större incidenter och startfältet drogs ut under de två varven.

Bidevind, Widell och Andreas låg mycket nära varann ändå in i mål. Bidevind klagade dock på krampkänning och fick se sig mycket knappt slagen av Andreas. Ingen rådde dock på dagens klara vinnare. Bra simmat, Kim! Dagens debutant, Widell, kom in på en imponerande fjärdeplats, bara några få sekunder efter Bidevind.

I kampen om femteplatsen följde Björn efter Tomas för att få guidning in till målet. Det hade nog fungerat om inte Tomas hade simmat så vansinnigt snett och sedan i en skarp korrigeringsmanöver i princip lyckats kroppsfinta Björn nästan ända in i vassen.

Munther distanserade sig från Reinhammar och Wille och tog en säker sjundeplats. Reinhammar vann i sin tur kampen mot Wille, som ändå tog sig in på en respektabel tid.

Tack alla för en rolig KM-deltävling! (Tävlingledningen är speciellt nöjd över att ingen simmade tillbaka för att kolla om han var på väg att drunkna i år...)

Resultat, tider och poäng:
Kim            29:02 10p
Andreas       29:53   9p
Bidevind      29:55    8p
Widell          30:00    7p
Tomas          32:30    6p
Björn            33:18    5p
Munther        35:50    4p
Reinhammar 37:49    3p
Wille             38:30    2p

Inga kommentarer: