tisdag 24 juni 2014

KM Cykel - rapport


Ursäkta sen rapportering från årets först KM-deltävling som blev Cykel då längdskidor utgick i år.

Det blev ett lite speciellt slut men låt oss ta det från början. Ett tiotal medlemmar hade signalerat start men väl på plats så blev vi totalt 8 då vi hade frånfall p g a sjukdom. Ska man vara riktigt ärliga så var vi bara sju för Reinhammar kom väl försent?

Till startlinjen; 
Krister, Limpan, Wille, Peter K, Bergman, Reinhammar, Lars och naturligtvis 2013 års vinnare Andreas.

Redan på första varvet så kände vi nog allihop att mannen i Triathlondräkt, Wille, skulle bli svår att tampas med. Varje lite fartökning han gjorde sved i benen hos oss andra. Ut på andra varvet så stack Wille och vi andra kom överens om en djävulsk taktik, låt han grillas och kör inte in utbrytningen. 

Andra varvet gick och Wille fick gradvis en lite större ledning, nr vi kom ut på rakan igen på tredje varvet så var vi flera som förstod att nu måste vi börja köra hårt om vi inte skulle få köra för en 2:a plats. Efter några hårda fartökningar så var vi fyra som jagade Wille (Krister, Limpan, Andreas och Peter K). Trots mycket skådespeleri i gruppen (oj vad det tittades på styrstammar och suckades....) så tog vi in på Wille. När vi gick in i första backen på kringeli-krok vägen så hade vi bara 50-100 m kvar och Wille såg inte lägre lika rapp ut. När vi åker nedöfr den andra lite otäcka backen så händer det som inte skulle ske - Limpan touchar mitt bakhjul och far rakt ut i skogen, en riktigt otäck olycka.  Jag och Andreas stannar direkt efter att ha ropat "olycka" och vänder tillbaka till Limpan. Han sitter och stönar bakom ett träd, sittande på en sten och jag blir riktigt orolig för att han gjort sig illa ordentligt (tänkte framförallt på ryggen). 

Efter ett tag så lyckas vi få upp Limpan och efter omständigheterna så klarade han sig bra. Tilltufsad och ett rejält svullet lår men inget brutet. Vi rullar sakta tillbaka till målet för återsamling. 

Min slutsats är att det blir svårt att locka ut er till Bornsjön igen på ett tag - nästa år kör vi ett plattare lopp med högre säkerhet. 

Placeringarna undrar ni? Jag anser att loppet ska neutraliseras i samband med kraschen så varje deltagare behåller den plats i  loppet som vi hade då. 

Ställningen blir därför: 
1. Wille (10 p)
2. Krister, Limpan, Andreas, Peter K (9 p)
6. Bergman, Tomas W (5 p)
7. Reinhammar (3 p)
8. Lars (2 p)

Dagens prestation var ändå Willes även om den kom lite i skymundan efter Limpans krash. Grymt starkt att köra i princip halva loppet själv och hålla undan så bra. Blir spännande att följa cyklingen i Vansbro och Kalmar!

//Tävlingsledare Bergström 


1 kommentar:

Bidevind sa...

En riktigt utbrytning! Härligt att läsa, surt att inte kunna vara med. Men vi ses väl imorgon kväll?