onsdag 8 december 2010

Skidträning #1

Klubbens (mig veterligen) första gemensamma träningstillfälle genomfördes igår i Ursvik. Huvudsyftet var att jobba på tekniken - till Limpans förtret som hellre hade nött några mil.

Under passets första hälft fokuserade vi på att försöka hitta tekniken. Det genomfördes genom att vi tog oss ett varv på 5km spåret utan stavar. Vi övade på att hänga i diagonalåkningen för att hitta balansen och rytmen i åkningen. Alla blev smärtsamt uppmärksamma på att vi använder stavarna för mycket när mjölksyran satte in i benen innan 2km. Viss tid ägnades också att öva dubbelstak med frånskjut - utan stavar, med blandat resultat ska sägas.

Då tänker ni att det måste ju ha tagit en evighet? Näe - 31:24 visade klockan på och då stannade vi ett flertal gånger för lite tips och trix. Helt ok tid för säsongens första teknikpass.

Andra varvet var främst för att känna på skillnaden med att åka med istället för utan stavar. Avverkades på ca 22 minuter. Trötta men nöjda avslutade vi passet där.

Nästa tillfälle hoppas vi på bättre uppslutning.

Närvarande: Limpan, Kim & undertecknad

1 kommentar:

Munther sa...

SKITBRA BIDEVIND! Jag rekommenderar starkt att vi testar Ekerös elljusspår. Jag testade den ikväll för första gången och spåren var superbt bra jämfört med Ursvik. För er som gillar utförsåkning kan jag bara säga att slalombacken såg grym ut och kommentarerna på parkeringen antydde att backen var i bättre skick än Funäsdalen för tillfället ...
Hur var elljusspåret då? Jo, först 1.4 km svagt stigande och sedan en ganska knixig och kuperad 2.8 km slinga och sedan 1.4 km tillbaks till starten. Fanns utrymme att testa all typ av träning ...
Elljusspåret skall var tänt till kl 22. Såg ett tiotal åkare i spåren ikväll så det var ganska lugnt med folk.