söndag 12 februari 2017

Inbjudan till KM skidor 2017

Välkomna till årets första KM-tävling. Tävlingsledningen har i år INTE haft möjlighet att utvärdera de flesta av Stockholms skidspår den senaste tiden. Men precis som förra året är det endast ett ställe som sticker ut positivt. 

Valet av bana har efter noggrant övervägande fallit på Granåsen i Bålsta (!), en bana där DNs Johan Esk flirtar med spårpatrullen skulle Stockholm någon gång få arrangera ett vinter OS. Med sin karaktäristik är banan en ypperlig träningsplats inför Vasaloppet. Under den första delen efter start liknar banan mångt och mycket utförslöparna efter Evertsberg och under sin senare hälft backarna innan Risberg. Det går att staka sig upp vid goda förhållanden, men vid nysnö kan det behövas lite hjälpande fäste under skidorna.

Prolog kommer att hållas nu på tisdag eller onsdag denna veckan (Mortiz bekräftar datum och tid imorgon måndag) 
Tävling kommer att hållas MÅNDAG 20/2 med samling 1900, start 1915

Tävlingsanläggningen är utrustad med elljusspår fram till klockan 23 så ingen pannlampa behövs i år.Vägbeskrivning:
Tag E18 riktning Enköping, avfart Bålsta V/Skokloster och kör höger och följ sedan vägen någon km efter avfarten tills du ser en lada på vänster sida. Där är det skyltat mot skidbacke / elljusspår. Följ vägen och passera den första parkering på vänster sida, sen är du uppe vid en stor parkering och en spåravgiftsautomat. 

Anmälan till prolog och tävling görs till tävlingsledningen per e-mail, blogg, Facebook eller telefon. Eventuella önskemål om seedning ska skickas in tillsammans med Vasalopps ID senast 19/2

Inga kommentarer: