söndag 28 augusti 2016

Race report KM swimrun 2016

1. Bidevind 53:35 (10p)
2. Kim +2:08 (9p)
3. Tomas +2:46 (0p)
4. Bergman +3:01 (8p)
5. Wille +8:36 (7p)
6. Lindberg +11:38 (6p)

Två sena avhopp gjorde att sex personer kom att slåss om placeringar och poäng i årets upplaga av KM i swimrun. Tävlingen hade för första gången fullvärdig poäng efter ett års provotid.

Tävlingsledningen hade underlåtit sig att snitsla banan varför första löpningen genomfördes gemensamt. Dessutom hade grusvägen blivit asfalt sedan förra året så den där riktiga trailkänslan infann sig inte förut vi nådde stigarna i skogen efter ca 1 km.

Vid första simningen släpptes fältet loss och ganska snart drogs fältet ut. Kim låg till en början och slog Bidevind på fötterna, men varefter fötterna sjönk pga avsaknad dolme tappade han dem. Strax bakom Kim skulle Bergman och Tomas fajtas om tredjeplatsen där placeringarna varierade med simning och löpning. Wille, som knappt informerat sin läkare om att han tänkte tävla tog det lugnt i de bakre leden tillsammans med Lindberg.

Intressanta noteringar från årets lopp var bland annat Bergman som körde utan paddlar, i triathlonbrallor och med vanlig t-shirt (den åkte av efter första varvet). Wille körde beprövad tvådelad neoprendräkt, förmodligen klockren utrustning i sprintdistanser. Kim ångrade djupt sin avsaknad av dolme vilket gjorde honom till en lättare plog i vattnet, där han förmodligen annars skulle visat Bidevind var skåpet skulle stå.

Fajten om tredjeplatsen var det mest spännande inslaget där Bergman fick se sig distanserad av debutanten Tomas efter en rafflande spurt. Nedslagen kröp Bergman sen i mål de sista metrarna.

Tävlingsledningen bjöd på läsk, bullar och choklad men de allra flesta avstod med subtila antydningar om att det minsann var onyttigt, bikinin hade krympt och att vågen var dum.


Inga kommentarer: