torsdag 21 april 2016

Årsmöte 2016

Plats: The Winery Restaurant, Solna

Närvarande medlemmar;
Tomas Westerlund
Fredrik Bergman
Kim Quarnström
Daniel Lindberg
Andreas Moritz
Fredrik Bidevind
Wilhelm Nyberg
Björn Blomberg

Missing in action;
The Jürg, Reinhammar, Bergström, Bielke mfl

§ Årsmötets öppnande
Direktör Lindberg, tillika ordförande i klubben förklarade årsmötet öppnar

§ Kort genomgång av föregående års protokoll (non-existing)

§ Val av styrelse
Styrelsen ställde sina platser till förfågande. Bergström kliver av för satsning på rundare cykeldäck, medan Kim Quarnström kliver in och axlar nytt ansvar i klubben. Övriga medlemmar som valdes till styrelseposter är enligt följande; Bidevind kassör, Lindberg ordförande, Quarnström utsågs som ansvarig för ungdomsverksamheten och nyrekrytering. Moritz och Bergman fortsätter som suppleanter.

§ Genomgång av klubbens ekonomi 2015
Saldo på klubbens konto: 6395 SEK
Kostnader 2015; triathlonförbundet 500;-, svenska skidförbundet 1500 sek, postgiro 1200 sek

Medlemmar som INTE har betalt medlemsavgiften;
Quarnström
Bergström
Reinhammar
Bielke

Betalande medlemmar (9);
Bidevind
Russing
Moritz
Westerlund
Munther
Nyberg
Blomberg
Lindberg
Widell
Bergman

Beslut fattades om att Bergström avvecklar befintlig PG-konto och meddelar kassör Bidevind. Kassören ansvarar för att skapa och kommunicera ut information om nytt kontonr och bank för inbetalning av avgifter och 2017 års medlemsavgift.

Kostnader 2016;
Medaljer: X kr
Skidförbundet: 1500 kr
Triathlonförbundet: 500 kr
Hälsoloppet, utgår från föreningens spons 2016

Ordförande Lindberg ansvarar för att påminna medlemmar som ännu inte betalat medlemsavgiften. Antingen genom kärlek eller genom batong.

§ Sammanfattning av 2015, KM samt övriga events

KM i skidor arrangerades av Wille under väldigt snöfattiga men mycket vattenrika förutsättningar. Två varv på Ågesta avverkades med god uppslutning där Bidevind stod som slutsegrare. Det fördes till protokollet att det fanns medlemmar som försökt att välja kortare och snabbare vägar till mål än den överenskomna banan.

KM i cykel arrangerades av señor Bergman i söderort. Relativt god uppslutning på själva tävlingen men skralt under prologen. Loppet startade med en utbrytning av vinnare Nyberg som återstående aldrig hade en chans att hämta upp.

KM i simning arrangerades i Rösjön, med start på Täbysidan. Slutsegrare var Bidevind efter ett tidigt ryck i starten där Bergman lurades in i flytpontonen.

KM i swimrun samlade upp fyra tappra deltagare varav Lindberg och Nyberg nyligen avlutat dels ett fjällmarathon samt en Ironman. Nämnda deltagare slutade alltså i den nedre halvan av resultatlistan då effekt saknades vid den slutgiltiga rushen till mål.

KM i löpning arrangerade sedvanligt i Ursvik där Westerlund defilerade övrigt startfält och kunde (nästan) springa baklänges in i mål som säker segrare.

2015 års Baroudeur blev Bidevind med en överlägsen segermarginal om över 10 poäng till nästkommande Utbrytare. Slutlig poängställning 2015 

Medaljer delades sedvanligt ut till segrarna i respektive tävling. Enligt traditionen delades även ordförandens hederspris ut. 2015 var ett år fullt av idrottsliga bedrifter i klubben, så konkurrensen var stenhårt och styrelsen ställdes inför en tuff utmaning att singla ut en enskild. Valet föll sig dock i slutändan naturligt på Daniel Lindberg som gick från klarhet till klarhet under Barcelona IM 2015 med en sluttid väl under 11h - för närvarande också stående klubbrekord!

§ Klubbmästerskap 2016
KM skidor, redan fullbordat av arrangör Bidevind
KM cykel (8/6). Moritz arrangerar
KM simning (29/6) Wille arrangerar
KM swimrun (24/8) fullpoäng 2016. Bidevind arrangerar
KM terränglöpning arrangeras av Blomberg (14/9)

§ Ambitioner 2016
Det konstaterades att ambitionerna och målsättningarna för innevarande år INTE är att leka med. De lägsta konstaterade ambitionerna är antingen en HIM eller 50km ultralöpning. Klubben går således från klarhet till klarhet.

Idén om Mälaren runt ventilerades återigen, utan att arrangör kunde fastställas. En gammal premoria hänvisar till Kaz engagemang.

Kim utsågs till klubbens skidansvariga 2016/2017. Där Kim förutom att fokusera på nyrekrytering och ungdomsverksamheten även kommer ansvara för att samla klubbens satsning på skidor under 2017. Hans uppdrag definierades tydligt med ansvar för att öka och skapa ytterligare engagemang för skidlöpning under innevarande och nästkommande år.

Hälsoloppet kommer fortsätta vara en viktig samlingspunkt för Utbrytare. Vi ser framemot grillning hos Bergman/Reinhammar eller annan lokal förmåga

Kim utsågs även som Eventansvarig under 2016, med målsättning att skapa och säkerställa ytterligare engagemang för klubbens mästerskap samt extra curriculim aktiviteter. Kullamannen 5/11 är under förslag (21km)

§ Hemsidan och kommunikation
Det beslutades att e-mail ska vara primär kontaktväg vid viktig information som berörd medlemmarna.

Bidevind ansvarar för att uppdatera blogg och hemsida men följande information;
* medlemmar som har hoppat av ska inaktiveras på hemsidan
* Befintliga klubbrekord ska uppdateras i enlighet med information delgiven under mötet.

Beslut om att e-mail är primär kommunikationskanal då alla medlemmar inte är registrerade på Facebook eller andra social medier

§ Premiumklubb
Blomberg lyfte frågan om hur vi ska få medlemmar att identifiera sig med klubben som en premiumklubb. Frågan lyftes och ventilerades huruvida en årsavgift om 1500 skulle samla "rätt folk" och automatisk generera en sund och galen ambitionsnivå. Beslut bordlägges till tidigast nästa årsmöte (jan 2017). Beslut att Styrelsen vidare ska undersöka förutsättningar och ramar för ett annorlunda upplägg på medlemskap till nästa årsmöte

§ Ambitioner för Utbrytarna nu och i framtiden
Vi ska bli tuffare och hårdare

Önskemål om fler sociala event som kvällens middag, grillning hos medlemmar efter avslutat lopp.

§ Ambitioner 2017
Många ska köra flera Worldlopp för att slutligen fylla sina passet med nya stämplar
Bergman ansvarar för att uppdatera Ironmanstatistik.se

Flera medlemmar uttryckte önskemål om att deltaga i följande tävlingar, antingen själva eller i par;
* Costa brava swimrun
* Stockholm urban seven summit; 1 dag
* Kilimanjaro 2017
* Flera IM runt i världen; Malaysia 2016, Florida, Tahoe eller annat lämpligt ställe
* Skidtävlingar; Birkebeiner, Finlandia, Tartu skimarathon, Svalbard ski marathon,

§ Skidor 2017
Kim utsägs även till ansvarig för klubben satsning på kvalitet och utveckling av skidåkning inför motionslopp som Vasaloppet.

Lopp till vilka medlemmar uttryckt sina sanna intresse för;

1 kommentar:

Bidevind sa...

Synpunkter eller information om eventuell information som fallit bort meddelas señor Bidevind