torsdag 25 februari 2016

Resultat KM skidor 2016

Race referat: KM skidor 2016
Plats: Granåsen, Bålsta
Sträcka: 20km (10 x 2km)

I går gick årets första KM-tävling av stapeln. På morgonen hade vi sju (7) anmälda deltagare, men allt eftersom dagen gick hoppade den ena efter den andra av. Det var slutligen enbart tre tappra Utbrytare som trotsat tristessen och transporten ut till Bålsta för att få lite kvalitativ skidträning.

På startfältet stod Wilhelm ultraman Nyberg, Andreas ungtuppen Moritz och Fredrik Wassberg Bidevind. Efter Skinnarloppet hade Wille och Andreas tilltro till Bidevinds skidförmåga föranlett dem att tro att de skulle bli varvade på den tuffa 20km banan.

Tidigt efter start la Bidevind in ett klassiskt utbrytarryck och drog loss från det meriterade startfältet. Det skulle dröja till målgång innan de andra fick se honom igen.

Wille och Andreas turades om att dra under tävlingen där Andreas orkade två varv varefter Wille lessnade och försökte driva upp tempot. Andreas tog dock rygg på Wille och höll den varv efter varv. Upplösningen av loppet skulle komma att likna den på Nordenskiöldsloppet för 134 år sedan då placeringen avgjordes strax innan målgång. Till skillnad från på cyklingen hade Andreas nu en stark känsla inför det sista motlutet och la in ett ryck som Wille inte fullt orkade svara på varpå Andreas stakade in på en säker andraplats.

Placeringar och poäng enligt nedan;
1. Bidevind 1:03:13 (10p)
2. Moritz 1:07:37 (9p)
3. Nyberg 1:07:46 (8p)

Tävlingsledningen bjöd på hembakta bullar, blåbärssoppa och kexchoklad.

/Bidevind

Inga kommentarer: