fredag 28 augusti 2015

KM i Swimrun

Igår hölls det första, av flera återkommande, klubbmästerskapet i Swimrun i Utbrytarnas historia. Datumet var fastställt sedan årsmötet men banan annonserades bara några dagar innan tävling för att ingen skulle kunna öva uppgångar och därmed skaffa sig ofördelaktigt försprång i tävlingen.

Det flera personer starka startfältet körde en kortare briefing medelst märkning av banan innan tävlingsstart.

Valet av utrustning varierade stort mellan deltagarna där Bidevind och Moritz satsat på nästan full ö-till-ö mundering, Lindberg gått in för en gammal Orca med små paddlar och skippat dolmen. Wille hade däremot gjort sin hemläxa och tagit en runda till Addnature för att reka nästa års trender inom swimrun. Några hundralappar (eller tusenlappar) senare kom han därifrån med en tvådelad tävlingsdress; neoprenlinne och ett par neoprentrunks. Erfaren och klok valde han fortsatt att köra med dolme och paddlar. Vi trodde alla att detta var det vinnande konceptet för kvällens tävling; lätt och snabb men bra flytkraft i vattnet.

Formen var överlag god på startfältet, men Lindberg körde IM i CPH i lördags och Wille var lite tung i kroppen efter 50km i tuff terräng på Bydalens fjällmarathon - något som Moritz tog fasta på vid start och drog upp ett ursinnigt jag-har-blodsmak-och-mjölksyran-sprutar tempo för att dra isär fältet. Ett framgångskoncept då de slitna benen hos Lindberg och Wille snabbt fick sakta ner. Bidevind försökte flåsande som en jagad gris med sugrör i munnen hålla rygg fram till första simningen och kunde hoppa i först på simningen.

Väl i vattnet insåg Bidevind att det kanske varit Moritz taktik hela tiden att ligga på fötterna och vila och slog därför av på tempot lite. Uppgången i Täby var hal och något snårig och Moritz var hack i häl vid husvarvningen men där skapades en lucka när Bidevind klev upp på tårna och tryckte till och var något snabbare i vattnet på den andra simningen. En riktigt klurig uppgång löstes med bröstbenspark och att klamra fast fingerspetsarna i små bergsskrevor under ytan. Luckan till Moritz utökades nu något hela vägen fram till målgång även fast jag var övertygad om att han var precis bakom hela vägen till den sista uppgången.

En riktigt kul tävling som kommer bli ett stående inslag till kommande år. Ni som av olika anledningar inte kunde vara med missade ett bra syrarace med härlig miljö och skönt sällskap.

Topplaceringar
Bidevind 23:46 (5p)
Moritz 24:00 (4p)
Wille 27:19 (3p)
Lindberg 29:16 (2p)


Moritz, något besviken tvåa 
Förmodligen en vinnande utstyrsel nästa år


Lindberg inför den sista avslutande delen av banan

Inga kommentarer: