onsdag 26 juni 2013

Andreas körde så hårt så att anletsdragen försvann!
Race Report KM i Cykel

10 stenhårda Utbrytare hade samlats för att göra upp om KM i Cykel i strålande Juni-väder. Skådeplatsen för detta drama var i år söder om stan där vi skulle göra 3 varv på en bana runt Bornsjön, totalt 57 km.

Banan bestod av en längre ganska öppen del (gamla E4:an till Södertälje) samt en ganska rejält kuperad lummig del med tre håriga vänstersvängar, banan avslutades i en vacker allé ned mot Sturehov för att följas av en snabb höger/vänster och ca 200 m spurt i lätt uppförsbacke.

Varv 1:
Lugn början som alltid men vi tappade Berglin på sin nyinköpta Specialized ute på de öppna fälten. I backarna fick en första känning av att loppet skulle svida och om jag minns det rätt så tappades Bergman, Limpan och Jörgen.

Varv 2:
Tror vi alla blev lite oroliga när Bergsgeten Wille tryckte upp tempot i den första backen innan man går ut på den öppna delen. I backarna blev det körning igen men gruppen hölls ihop.

Varv 3:
Nu skulle det avgöras.
På den öppna delen så gick Andreas och Wille loss, Bidevind körde in dem och när gruppen var samlad så drog Basso på ett ryck. Wille & Tomas kunde inte ansluta och plötsligt var vi fyra som samarbetade och slogs om segern: Peter K, Bidevind, Andreas och Bergström. Väl inne bland backarna så attackerades och kontra-attackerades det riktigt vilt - propagandaåkning helt enkelt. Trots häftiga ryck så lyckades ingen gå loss. På sista lilla krönet så "somnar" Basso till på cykeln samtidigt som Bidevind rycker och sen gick det inte att komma tillbaka för Bidevind körde "full gas".

Själv får jag bittert följa spurten bakifrån och se Andreas spöa upp Bidevind och Peter i en häftig spurt.

Efter loppet körde vi nersnack, drack dricka och unnade oss en choklad bit. Dagens guldtjärnor ges till: Tomas som sprang in i mål efter en punka på slutet och Berglin som fullföljde loppet trots att det blev mycket solo-körning, bra jobbat!

Resultat (skrik om det är fel):
  1. Andreas (10p)
  2. Bidevind (8p)
  3. Peter K (7p)
  4. Krister (6p)
  5. Wille (5p)
  6. Tomas (4p)
  7. Bergman (3p)
  8. Limpan (2p)
  9. Jörgen (1p)
  10. Berglin (0p)
Tack för bra race grabbar!
Tävlingsledare Bergström


4 kommentarer:

Bidevind sa...

Bra fixat och arrangerat Krister. Härlig läsning, även om jag inte smält förlusten ännu

Tror att Wille slog Tomas med några meter, annars ser resultatlistan ut att stämma (eller minns jag fel?)

Andreas sa...

Håller med brorsan!

Har inte slutat njuta av segern ännu :)

Ska bli spännande och se hur det går ikväll!

Tomas sa...

Mycket bra arrangerat!

Det stämmer tyvärr att Wille tog sig in före mig på en välförtjänt femteplats...
/Tomas

Chairman sa...

Bra rapport Basso! Grattis Andreas!

/bergman