söndag 19 juli 2009

Vansbrosimningen 2009

Att den sämsta simmaren i Utrbrytarna Sportklubb skall behöva skriva en resumé om Vansbrosimningen säger väl det mesta om intresset för just den här grenen!

I alla fall gick årets Vansbro av stapeln söndagen den 12 juli, intresset för denna tävling är väl i princip enbart för de som avser fullfölja en svensk klassiker.

9 dagar innan tävlingsdagen var det 21,7 grader i vattnet enligt hemsidan... Det blir till att simma utan våtdräkt iår:-). Sedan vet vi hur vädret var under veckan, på söndagsmorgonen stod kvicksilvret på 15,8 grader och våtdräkten fick naturligtvis åka på. KM-vinnaren Bergman införskaffade även han en, mest pga av den gamle mannen som sålde denna tyckte han var vältränad (snickare, byggarbetere eller nåt...), samt såg riktigt bra ut i dräkten.

Det har nog aldrig varit så strömt som det var i år, både med och mot. Undertecknad tog t.ex längre tid på sig på sista kilometern än han gjorde på första två. Rätt dålig referens i och för sig...

KM-vinnaren Bergman infriade sitt mål i att gå under timmen, men till sin besvikelse blev han besegrad av yngstingen Johansson som bröstade in på den förnämliga tiden 56.55! Även Quarnström slog sitt pers med ca 9 minuter!

I resultatlistan finns Utbrytarna med på plats 66 i lagtävligen, där de tre bästa tiderna deltog.
Överlag rätt OK tider och prestationer våra Utbrytare. Bidevind var väl inte helt nöjd. Själv hade jag väl nätt och jämnt vunnit 70-årsklassen...


66
Utbrytarna MSK - 02:57:54. Note - Skall vara SK inte msk

572. Johansson, Andreas - 00:56:55
662. Bergman, Fredrik - 00:58:41
945. Quarnström, Kim - 01:02:18
1797. Fredrik Bidevind - 01.09.20
3394. Daniel Lindberg - 01.26.35

2 kommentarer:

limpan sa...

Glömde jus skriva att våra 3 bäst placerade Utbrytare stod för bedriften att besegra två av sveriges största Olympier alla kategorier i form av Gunde Svan och Tomas Gustavsson! Imponerande!

Chairman sa...

Grattis Andreas!! Imponerad av din tid. Att bli uppläxad svider inte det blir man ständigt av Utbrytare i alla möjliga grenar, Nej det som svider är det faktum att du läxar upp mig när jag frisimmar och du bröst simmar, det är lite som att få spö i löpning mot någon som kör gång... Men det understryker väl det jag alltid har sagt att min hemgjorda fristils teknik inte är helt fulländad. Det finns att jobba på.... Bra summering limpan, speciellt att du fick med det där med Olympierna. //fb